prva strana

Ponedeljak, 6. Maj 2024.

Revija KOLUBARA - Maj 2006 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

kalendar

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Gavran peva labudovu pesmu

Branko Vićentijević

PREDIZBORNA KAMPANJA

– U DSS, kao najozbiljniji kandidat za predsednika Opštine, uprkos početnog nećkanja, figurira Zvonko Minić, direktor Opštinske direkcije za izgradnju grada (prva rezerva mogla bi biti Marijana Marjanović, predsednica Opštinskog odbora DSS), dok Nova Srbija računa sa dr Milanom Aćimovićem. Demokrate (DS) pripremaju Vladislava Krsmanovića, svojevremeno jednog od osnivača DSS u Tamnavi, koga bi mogao podržati i SPO, koji za sada nema kandidata. LDP je na mukama s obzirom na to da njihov prvi čovek Tomislav Prodanović ne želi da se kandiduje, pa se navodno razmišljalo čak i o Milanu Matiću Budaku (bio u SPO, pa u DHSS), prinudnom predsedniku SO Ub (2001-2003). G-17 plus zvanično neće imati kandidata ali će podržati sadašnjeg gradonačelnika Savu Sarića, ukoliko se uopšte odluči da se ponovo kandiduje, opet na listi GG „Za zavičaj”.

Među socijalistima je velika borba suprotstavljenih struja Dragiše Jankovića, nekadašnjeg predsednika SO Ub, i Nikole Starčevića, koji je u drugom krugu 2003. poražen od Save Sarića. Nije isključeno da kandidat bude Brana Sarić, rođeni brat gradonačelnikov, a Janković preti da će ga kandidovati grupa građana ako u partiji ne dobije podršku. U PSS, saznajemo, mogući kandidat je preduzetnik „Pića” Rakić.

Novost su međustranački sastanci i dogovori o eventualnim zajedničkim predsedničkiom kandidatima i odborničkiom listama, a sve „na polzu građana”, koje je inicirala Nova Srbija. U NS, pre izbora, ne bi sa SPS i SRS, a da li će to biti zajednički kandidat koalicije sa republičkog nivoa ostaje da se vidi. Zanimljivo je, međutim, da se „niko nikoga ne odriče u mogućim postizbornim koalicijama”! Inače, lokalni izbori u Tamnavi mogli bi biti u drugoj polovini septembra, uz napomenu da predizborne aktivnosti faktički traju već četiri meseca.